Oldalak

2011. július 10., vasárnap

191. Húsnapra: Fűszeres húsgolyók bazsalikomos paradicsomsalátával és sózott hagymával


Bevallom, hogy a csevapcsicsa és a pljeszkavica ihlette ezt az ételt, de azért mégsem nevezhető egyiknek sem. Viszont azt gondolom, hogy teljesen rendben van, ha valamiről valami eszünkbe jut, és el is készítjük hol így, hol úgy. Hiszen a saját konyhánkig még nem ért el a „minőségbiztosítás”. :) 
 
 Fűszeres húsgolyók

Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús, 2 egész tojás, 2 evőkanál apróra vágott szurokfű (oregánó), 4 kávéskanál só, 2 kávéskanál őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 dl olaj a sütéshez.
Elkészítése: A húshoz adunk két egész nyers tojást, sóval, borssal, szurokfűvel (oregánóval), nagyon apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A masszát alaposan összedolgozzuk, és diónyi golyókat formálunk belőle, melyeket kissé ellapítunk. Forró olajban kisütjük a húsgolyókat. A felesleges olajat leitatjuk róluk. A hagymával és a paradicsomsalátával tálaljuk. 

Sózott hagyma

Hozzávalók: 4 fej hagyma (vöröshagyma, lilahagyma, fehérhagyma vegyesen lehet), 1 kávéskanál só.
Elkészítése: A megtisztított hagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt legalább fél órát pihenni hagyjuk.

Bazsalikomos paradicsomsaláta

Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél, 1 kis fej lilahagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehér balzsamecet, 1 kiskanál méz, 1 kávéskanál só.
Elkészítése: Az olajat sóval, mézzel ízesítjük, hozzákeverjük a nagyon apróra vágott hagymát és bazsalikomot és az ecetet. A paradicsomot negyedikbe, majd kis szeletekre vágjuk, és a bazsalikomos öntettel ízesítjük.


Biztos, hogy van jó megoldás

Sokat gondolkoztam az utóbbi napokban, hogy mit is lenne érdemes a szünet után először mondanom. Talán az a legfontosabb, hogy elhiggyük, hogy mindannyiunk számra van jó megoldás. Van útja a jóllétünknek. Nem attól leszünk jobban, hogy lefogyunk, hanem ha jobban leszünk, lefogyunk. Tehát az ideális testsúly nem cél, hanem következmény.

Holnap folytatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése