Egy kis fej vöröshagymát, egy kiskanálnyi vajon elkezdtem párolni. Közben két kisebb krumplit meghámoztam és apróra összevágtam, mikor a hagyma már pirulni kezdett, megsóztam, s hozzáadtam az apróra vágott krumplit. Födő alatt kis víz hozzáadásával majdnem teljesen puhára pároltam a krumplit. Egy csokor (kb. 10-12 dkg) medvehagymát apróra vágtam, s a krumplihoz adtam. Egy kicsit megfonnyasztottam, majd hagytam hűlni. Mikor már nem volt forró, botmixerrel pépesítettem. Felengedtem kb. 1 liternyi mennyiségűre, és összeforraltam. Tálalás előtt egy kis citrommal ízesítettem. Levesgyöngy és pirított kenyérkocka egyaránt jó hozzá.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
6 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése